„Рогат” инат: Крава спря влаковете в Шотландия

ЕС
20:49 - 14 Януари 2020
3567
„Рогат” инат: Крава спря влаковете в Шотландия

Ината домашна крава спря влаковете до Глазгоу, Шотландия! Добичето упорито отказваше да пусне преминаващите влакове, което предизвика забавяне на движението им.

Според информацията, животното успяло да се измъкне от загражденията на намиращ се наблизо парк, предава британската медия Sky News.

Компанията „ScotRail“ предупреди за забавянето и причините за него в своята страница в социалната мрежа туитър малко преди 9:00 часа местно време (11:00 часа българско време).

Лъсна и снимка на кравата, която упорито отказвала да се махне от релсите, а от компанията се извиниха на хората за причиненото неудобство.

„Не е безопасно да се опитваме да преминаваме през този район в момента. Както виждате на снимката, влакове и в двете посоки са задържани“, казват те.

Използвайки кофа с храна, в крайна сметка служителите на компанията, както и общински сътрудници са успели да накарат животното да се измести и да допусне влаковете да продължат маршрута си.

Някои от чакащите на близките гари и пътниците в самия влак не останаха много доволни и заявиха, че заради „ужасното обслужване“ на компанията са се забавили и са пропуснали уговорки и изпити.

Местните власти в Глазгоу заявиха, че ще работят по въпроса да установят откъде точно кравата се измъкнала, за да излезе на релсите.