Бермудският триъгълник пусна една от жертвите си

Мистика
16:15 - 29 Май 2022
10532
Бермудският триъгълник пусна една от жертвите си

Бермудският триъгълник е географска зона, част от Северния Атлантически океан. Той има печална слава. През годините повече от 50 кораба и 20 самолета са изчезнали в тази област. Освен мистериозните изчезвания още по-загадъчен е и фактът, че не са открити и останки на повечето изчезнали кораби и самолети, да не говорим за хора.

Според някои учени това се дължи на навигационни грешки поради спецификата на тази област на Атлантическия океан, което води до катастрофи. Според други вълните на места могат да достигнат до 30 метра, което е и причина за потъването на плавателните съдове.

Това обяснение е и достатъчно логично, тъй като Бермудския триъгълник се намира в такава част от океана, в която се сблъскват различни течения, образувайки различни по вид и сила бури.

Преди няколко дни експерти откриха търговски кораб, който изчезва в Бермудския триъгълник преди близо 100 години. Корабът носи името Котопакси.

През ноември 1925 г. корабът напуска пристанището в Чарлстън и се отправя към Хавана. Плавателният съд обаче така и не достига крайната си дестинация и нито той, нито пътниците и екипажа са открити.

Сега обаче една група от изследователи на океанското дъно и морски археолози откриват останките на 35 морски мили от брега на Флорида. Това е било специално организирана мисия за откриване на точно този кораб и откритието ще бъде представено в ново предаване на Science Channel.

За целта морският биолог Майкъл Барнет се свързва с британския историк Гай Уолтърс, който прегледал тонове застрахователни записи на Лойд (това е компанията, застраховала злополучния кораб). Там той открива записи, че от корабът са били изпратени безжични сигнали за опасност два дни след напускането на Чарлстън.

Направени са изчисления къде би трябвало да бъде корабът по това време. На мястото съществувала легенда за корабокрушение, познато като „Мечката“ и открито преди повече от 35 години.

Майкъл Барнет и други изследователи заминават на място, за да установят, че всъщност става въпрос за Котопакси. Проведени са множество проучвания и изследвания, които потвърждават самоличността на кораба.

Бермудският триъгълник е един неизчерпаем източник на легенди и очарование за не един и двама изследователи или за хора в търсене на силни усещания и с подчертан приключенски дух.

Областта, която се намира в Северния Атлантически океан, обхваща голяма площ – между Флорида, Пуерто Рико и Бермудите. Само през последния век мястото е отнело живота на над 1000 души.