Берое: Благодарим ти, Марто!

Заслужаваш званието голмайстор номер 1 на България, заявиха старозагорци

Спорт
17:15 - 09 Юли 2020
1893
Берое: Благодарим ти, Марто!

От Берое отдадоха необходимата чест на голмайстора на тима Мартин Камбуров, който снощи изигра последния си мач със зелено-бялата фланелка.

Камбуров ще продължава да гони своята цел - подобряване на рекорда на Петър Жеков от 237 попадения в елита - в ЦСКА 1948, където ще играе през следващия сезон. Нападателят си тръгва от Стара Загора след три сезона, 77 мача и 48 гола за тима. 

"Нападателят Мартин Камбуров изигра последния си мач за Берое при победата над Славия с 2:0. Той изигра 77 мача от първенството за клуба, в които реализира 48 гола. По този начин Камбуров се нареди на 7 място във вечната ранглиста на Берое по отбелязани голове в А група. С екипа на старозагорци нападателят се разписа във вратата на всеки един елитен съперник.

През този сезон той отбеляза 18 пъти и най-вероятно ще стане и голмайстор на първенството. По този начин той ще бъде четвъртият играч на „зелено-белите“, спечелил отличието – след Петър Жеков, Петко Петков и Стойчо Младенов. Мартин Камбуров е реализирал 237 попадения в българския елит!

Всички от ПФК Берое благодарим на Мартин Камбуров за всичко, което той направи за нашия любим отбор. Марто, благодарим ти за всеотдайността, професионализма и всички онези страхотни моменти, които имахме заедно! Ти оставаш в нашите сърца! Пожелаваме ти да бъдеш здрав и достигнеш своята цел! Ти го заслужаваш!"

От Берое публикуваха специален клип, включващ всичките 48 гола на Камбуров за тима!