БЕЗ КОМПРОМИС: Килърът от НСО остава в ареста

Общество
17:32 - 29 Май 2020
6584
БЕЗ КОМПРОМИС: Килърът от НСО остава в ареста

Офицерът от НСО Борис Иванов, който бе обвинен като организатор на убийството на брокерката Станка Марангозова, остава в ареста, реши без компромисно Военно-апеативният съд в София след близо 3-часово заседание.

Подполковник Иванов не присъстваше в зала 4 на Съдебната палата, където се проведе делото. Той помолил да не го конвоират, а да бъде представляван от двама адвокати. Военна прокуратура представи днес в съда нов разпит на един от обвинените по делото Венцислав Пиров.

Той е разпитан повторно на 28 май тази година. Според прокуратурата Пиров разказал с подробности как Борис Иванов е предложил на него и на Пешо - Стъкларя да извършат убийството, поръчано според обвинението от обявения за издирване чрез Интерпол Иво Масларов.

Във втория разпит Пиров обяснил в детайли  в кои заведения са се срещали, но този път споменали името на Масларов. Според защитата Иванов е контактувал с пиров по нощните барове, но нямал нищо общо с убийството на Марангозова.

"В 18-те тома по делото името на Борис Иванов не се съдържа никъде другаде, освен в показанията на Венцислав Пиров. С тях той прехвърля вината, просто си спасява кожата", заяви адв. Венцислав Стефанов.

Според него Пиров имал "тежка затворническа кариера", бил осъждан за наркотици. По делото нямало СРС или други свидетелски показания, които да доказват връзка между обвинените.

Моторът, който се предполага, че е извършено убийството бил намерен в езерото на Чепинци, защото Пиров го хвърлил там. Неговите обяснения могат да се вземат предвид само ако има и други контролни доказателства, заяви адв. Георги Асенов. Мотивите на Военно-апелативния съд да остави подполковик Борис Иванов ще бъдат обявние в следващите дни.