Без Роналдо: Реал търпи най-тежкия си крах през новия век

Мадридистите допуснаха 17 загуби в един сезон за първи път от 20 години насам

По света
12:02 - 13 Май 2019
1973
Без Роналдо: Реал търпи най-тежкия си крах през новия век

Реал Мадрид загуби 1:3 от Реал Сосиедад в мач от испанското първенство и претърпя най-тежкия си крах през новия век. Това е 17 загуба за мадридистите, като 11 от тях са Ла Лига, което се случва за първи от 20 години насам. Предсрочният шампион Барселона вече води с 18 точки, а ако това се запази, ще бъде най-голямата разлика в съперничеството на двата гранда.

Резилът пък дойде още в първия сезон, в който отборът играе без доскорошната си мегазвезда Кристиано Роналдо. Португалецът премина в Ювентус и спечели титлата в Италия.

За последно толкова много поражения Реал допуска през сезон 1998/1999. Ако тимът на Зидан загуби в последния кръг от Бетис, ще изравни най-ужасното си представяне в историята от сезон 1984/1985, когато Барселона е със 17 точки пред своя голям конкурент.

Единственият спечелен трофей от Мадрид се оказа Световното клубно първенство, което обаче едва ли топли феновете, след като Реал триумфира три години поред в Шампионската лига, преди да се докара до сегашното положение.

Снимка: БТА