Безбожници разбиха храм "Св. Богородица" и задигнаха 40 бона!

В касата били съхранявани парите от оборотите, заплатите на всички служители и дарения

Новини
19:20 - 24 Декември 2022
5657
Безбожници разбиха храм "Св. Богородица" и задигнаха 40 бона!

Безбожници посегнаха на храм „Света Богородица“ в навечерието на най-светлия християнски празник. Преди дни е разбита касата на църквата, от която са задигнати близо 40 хиляди лева.

Наглата кражба е извършена през нощта на 22 срещу 23 декември. Извършителите успели да разбият масивната каса, в която се съхраняват всички дарения, заплати и приходите от продажба на свещи и икони на храма. Сутринта служителите на църквата останали шокирани от гледката и веднага са подали сигнал в Първо РУ-Бургас, информира Флагман.бг.

Крадецът е заловен. Въпреки празничните дни, полицаите действали на високо оперативно ниво и до четири часа след получаването на сигнала са успели да хванат извършителя. Парите до последната стотинка са намерени и върнати на църквата.

Анонимен източник от църковното настоятелство сподели, че всички служители са изключително благодарни на Първо РУ-Бургас.

„Това безбожно действие преди празниците ни потресе много. Благодарни сме на полицейските служители, че действаха толкова бързо и професионално и успяха да заловят извършителя. Щяхме да посрещнем най-светлия празник Рождество Христово без заплати“, сподели пред медията служител на храма.