Биатлонистите ни извън топ 30 на спринта - Владо Илиев 31-и

Трима от четиримата се класират за преследването

Зимни
12:36 - 12 Февруари 2022
2727
Биатлонистите ни извън топ 30 на спринта - Владо Илиев 31-и

И четиримата ни биатлонисти на Олимпиадата в Пекин финишираха днес в спринта извън първите 30. Трима от тях обаче успяха да се класират за преследването утре - без Димитър Герджиков. 

Владимир Илиев се представи най-добре от българите и се подреди на 31-о място, след като допусна две грешки при стрелбата си от позиция прав.

Добре се представи дебютантът на олимпиада Благой Тодев, който завърши на 52-а позиция с една грешка в стрелбата. Антон Синапов финишира на 56-о място с 2 грешки, а Димитър Герджиков остана 63-и също с две грешки на огневия рубеж.

Триумфира отново Норвегия, като двамата братя Бьо за първи път на олимпиада се качиха заедно на подиума. Със златото след поредно изключително представяне се окичи Йоханес Тингнес Бьо. Среброто спечели французинът Кантен Фийон-Майе. Бронзовото отличие остана за Тарей Бьо.

"Не съм доволен, допуснах две грешки, които са чисто мои, обидно е после като погледнах на финала колко напред мога да бъда. Днес се чувствах по-добре, надявам се в следващите също да съм още по-добре. Гадна грешка от моя страна. Всичко беше наред, не успях да се справя, трябваше още малко, поне да преборя последния изстрел, поне него да сваля", коментира Владимир Илиев пред БНТ.

Димитър Герджиков пък обяви, че стартът в мъжката щафета в Пекин ще е последният в неговата кариера.