Биатлонистите ни извън топ 40: 13 празни мишени на 20 км

Най-добре класиралият се е Димитър Герджиков - 41-о място

Зимни
12:30 - 08 Февруари 2022
1841
Биатлонистите ни извън топ 40: 13 празни мишени на 20 км

И тримата български биатлонисти, които участваха в индивидуалната надпревара на 20 км на Олимпийските игри в Пекин, останаха извън топ 40 в крайното подреждане. Общо 13 пропуска в мишените от по 4 стрелби на всеки и не добро бягане записаха Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов.

С най-предно класиране от нашите състезатели е Георджиков, който завърши на 41-о място на 5,06 минути след победителя и с 2 грешки в стрелбата.

На 61-а позиция се нареди Владимир Илиев (+6,50 минути, 5 грешки). Антон Синапов завърши на 85-о място (+10 минути, 6 грешки) от 92 биатлонисти.

Олимпийското злато взе французинът Кантен Фийон-Майе, който пробяга дистанцията за 48:47,4 минути, с 2 пропуска в стрелбата. Среброто отиде при дебютанта на олимпиада, но единствен безгрешен в стрелбата Антон Смолски от Беларус (+14,8 секунди, 0 грешки). Бронзовото отличие се падна на суперзвездата в биатлона, норвежеца Йоханес Бьо (+31,1 секунди, 2 грешки), който не успя да си потвърди шампионското място в дисциплината от миналата Олимпиада.

"Тежко начало. Две грешки, които не знаех къде отидоха и се разколебах, защото предишните дни на стрелбата всичко беше наред. Явно вятърът много рязко се мени и не успях да се справя. Повече ме безпокои функционалната ми форма, толкова слабо никога не съм бягал. Имахме опасения тук за височината, може би днес и аз бях от тези хора, на които им влияе височината. Трябва да анализираме, но това не е оправдание. Чувствам се уверен в стрелбата, тренировките го показваха", коментира по БНТ Владо Илиев - най-титулуваният ни в момента биатлонист.