Биляна, шампионката, която си преряза вените, се завръща

Съжалявам за това, което направих, сега съм добре, отсича 22-годишната Биляна Дудова

Спорт
23:00 - 25 Октомври 2019
3419
Биляна, шампионката, която си преряза вените, се завръща

Tрикратната европейска шампионка Биляна Дудова се връща на тепиха след 5-месечна пауза. Националката ще се бори на световното първенство за девойки до 23 години в Будапеща, което е от 28 октомври до 3 ноември, съобщиха от федерацията по борба. Тя ще стартира в категория до 59 кг, в която ликува със златото и на първенството на континента през април в Букурещ.

Припомняме, че през месец май Дудова направи опит за самоубийство дни след като се завърна от първенство в Токио. Тя преряза вените си в момент на силен афект след любовно разочарование. В стаята, обляна в кръв, я намира най-добрата й приятелка и съквартирантка. За щастие раните не бяха чак толкова сериозни и Биляна вече е напълно възстановена. С нея 4 месеца е работил психолог.

Впоследствие националката по борба сподели, че е имала лични проблеми, без да даде повече подробности за самонараняването си. "Съжалявам за това, което направих. Беше глупост и проява на слабост. Сега съм добре", отсече тя.

Само на 22 години, Биляна вече има зад гърба си сребро на световно първенство и три поредни европейски титли (2017, 2018 и 2019 г.).

Освен Дудова, на първенството при девойките в Букурещ ще стартира и Фатме Мандева (59 кг). И двете от клуб "Юнак Локомотив" (Русе). Състезателките ще бъдат водени от треньорите Валентин Савов и Мариян Недков.