Битият от Стойне Манолов негър: Имаше заплаха за убийство!

Получи се цирк, който никога не бях виждал през живота си, разказва Юсуфа Яфа

Футбол
16:29 - 24 Май 2022
1492
Битият от Стойне Манолов негър: Имаше заплаха за убийство!

Вече бившият футболист на Царско село Юсуфа Яфа разказа версията си за ситуацията в края на мача с Локо Сф. Тогава бе дадена дузпа за неговия тим. Яфа тръгна да я бие, а капитанът Мартин Кавдански се опита да му вземе топката. След като гамбиецът отказа, Кавдански се дръпна настрани, но на терена нахлу собственика на клуба Стойне Манолов. Той започна да блъска Яфа и да му се кара.

В крайна Кавдански би дузпата и пропусна, а Царско село изпадна. Дори при победа това щеше да стане факт, защото в същото време Ботев Вр типично за феърплея в България, наниза 5 гола във вратата на Пирин.

Ето какво написа Юсуфа Яфа в профила си в инстаграм за случая:

Позиционирах топката, за да изпълня дузпата и "капитанът" дойде отнякъде с желанието той да стори това. По време на тренировки, когато упражняваме дузпи, никога не съм го виждал да бие. Той взе топката, която си бях нагласил. Бях изненадан и го попитах защо го прави.

Когато разбрах, че той мисли единствено за себе си, а не за отбора, взех топката обратно и казах, че аз ще поема отговорността. В тази ситуация във футбола, когато играч вземе топката и е сигурен, че ще вкара, неговите съотборници трябва да го подкрепят. Но, както изглежда, тук капитанът и моите съотборници мислят само за собствения си интерес.

В този момент си помислих, че не искам моят отбор да изпадне и затова исках да изпълня дузпата - с ясната мисъл за отговорността, която поемам. Така прави един истински мъж! "Капитанът" го прие лично. В един отбор капитанът не се поставя над своите съотборници. В конкретната ситуация истинският капитан щеше да каже "Ти изпълни дузпата и дори да пропуснеш, целият отбор е с теб.

Получи се цирк, който никога не бях виждал през живота си. Накрая те решиха, че ще ми позволят да изпълня дузпата, а това, което се случи впоследствие, дори не можех да си го представя. Президентът на клуба влезе на терена и се нахвърли върху мен. Това ми дойде твърде много - беше ясно, че тук вече не става въпрос за спорта.

Оставих топката на който иска да изпълни дузпата и той ме изгони от терена, без дори да съм получил червен картон. Мачът продължаваше, а съдията и полицаите му позволиха да нахлуе на игрището. Усетих, че нещо не е наред и се отправих към съблекалнята. Той започна да ме блъска без причина, да ме стиска силно за врата и го попитах какъв е проблемът му с мен, след като не съм направил нищо лошо. Бях шокиран и не осъзнавах какво се случва.

Докато напусках игрището, треньорът на вратарите заплаши живота ми, че ако не изляза, ще ме убие. Той каза "Напусни преди да те убия!".
В крайна сметка "капитанът" взе топката, за да изпълни дузпата и я пропусна, с което тимът изпадна във втора дивизия. Бях много ядосан.

Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно отколкото на терена. Имаше над 30 полицаи на стадиона и никой не направи нищо!