Битка между десни: Ще падне ли Трайчо от зам.-кмета на СДС в София?

Политика
16:00 - 25 Септември 2019
7762
Битка между десни: Ще падне ли Трайчо от зам.-кмета на СДС в София?

Атрактивна битка за кметското място се очертава в столичния район „Средец” на изборите на 27 октомври. Там за местния парламент ще се изправят един срещу друг двама топ политици от някогашния Реформаторски блок - бившият министър Трайчо Трайков и една от най-силните фигури в СДС Любомир Ковачев, който в момента е зам.-кмет на общината. Бившият гербер е общински съветник от разпадналото се синьо обединение, а сега - човек на „Демократична България”. Ковачев е излъчен от коалицията СДС-ГЕРБ.

Между двамата конкуренти ще бъде и същинското състезание и един от тях най-вероятно ще стане следващият кмет на възловия столичен район, прогнозират социолози. Сега кмет на общината е Мария Аначкова, спечелила на миналите избори при балотаж.

„Безспорно Трайчо е най-сериозният ми опонент. Каква прогноза да дам? 50 на 50”, сподели пред Lupa.bg Ковачев. Синият политик в момента е шеф на структурата на СДС в района.

Запознати с различните настроения в ДБ обаче не изключват недолюбващи Трайчо от редиците на тъмносиньото обединение да дадат гласа си за човека от „Раковски” 134. Десни симпатизанти пък са недоволни, че трябва да избират между различни кандидати на десницата, вместо да има една силна кандидатура, около която да се обединят.