Бивш национал призна: Бяха пристрастен към кокаина

Дани Мърфи е играл за Ливърпул, Черлтън, Тотнъм и Фулъм

Спорт
21:46 - 10 Април 2024
3889
Бивш национал призна: Бяха пристрастен към кокаина

Бившият английски национал Дани Мърфи разкри, че е страдал от кокаинова зависимост, след като се оттегли от футбола.

През кариерата си Мърфи игра за Ливърпул, Чарлтън, Тотнъм и Фулъм. Има и девет мача за националния отбор. С червените той взе Купата на УЕФА и Суперкупата на Европа, но с Фулъм загуби финала на Лига Европа и приключи кариерата си през 2013 г. в Блекбърн и след това стана колумнист и футболен анализатор. Той призна, че не му е било лесно.

"Имах нужда от малко бягство от реалността. Когато играете футбол, адреналинът и допаминът ви карат да мислите напред и да бъдете енергични, независимо от другите неща“, каза Мърфи и добави:

"Имах магията на кокаина и пушенето на трева. Не съм бил алкохолик. Можех да седя в къщата с алкохол и да не го пия. Бях пристрастен към кокаина известно време, да. Стигнах до момента, в който си мислех, че не мога да живея без него. Което беше глупаво, разбира се, че можех. В началото го правите, правите го веднъж седмично, два пъти седмично, правете го трети ден и в крайна сметка се натрупва и ви грабва", добави футболистът.

След смелото признание Мърфи продължи да обяснява как ходенето на индивидуална и групова терапия, заедно с намирането на цел в живота му помогнало да преодолее проблемите си.