Бившият на Слави Георги Георгиев: Правим всичко възможно да има правителство

Според депутата от ПП между сегашната му партия и ИТН няма никакви прилики

Политика
20:06 - 28 Октомври 2022
3358
Бившият на Слави Георги Георгиев: Правим всичко възможно да има правителство

„На този етап да не коментираме. Ние сме решили да направим всичко възможно да има правителство, ще направим всичко възможно и ГЕРБ да съставят правителство. Нормално е всеки един да каже, че е готов да реализира мандат”. Това коментира депутатът от ПП Георги Георгиев. Той е бивш депутат от ИТН в предишното Народно събрание.

За приликите между ИТН и ПП Георгиев каза, че е трудно да ги открие, но вижда разликите. „Те са, че начините за вземане на решения, писани в учебниците, в тази парламентарна група се прилагат – идеите подлежат на дискусия, всички се обединяваме около едно мнение, което се обявява публично и се отстоява”, заяви Георгиев.

Относно споровете между депутатите от 48-ото Народно събрание за ръководството на комисиите, Георгиев изтъкна заслугите на своя колега от ПП Иван Христанов за ГКПП „Капитан Андреево”, който обаче не бе избран за председател на комисията по земеделие.

Георгиев подмина спора между бившия спортен министър в кабинета на Кирил Петков Радостин Василев и неговия служебен наследник Весела Лечева. Според депутата от ПП с внесения от Василев сигнал се атакува и президента. „Между тях има някакво недоразбиране, нека си изгладят проблемите помежду си”, каза Георгиев.