Бившият шеф на КЗП уличи министъра на икономиката в лъжа

Димитър Маргаритов е бесен от твърденията на Никола Стоянов за произвол във ведомството

Политика
13:36 - 19 Август 2022
5854
Бившият шеф на КЗП уличи министъра на икономиката в лъжа

Бившият шеф на КЗП и екс заместник-икономически министър по времето на Корнелия Нинова Димитър Маргаритов скочи на наследника й на поста Никола Стоянов и го обвини в разпространяването на груби лъжи. Маргаритов публикува критиките си в профила си във фейсбук и отрече предишното ръководство на ведомството да е упражнявало произвол в него. 

"Има две възможности“, както казва той самият – или са го излъгали, или той лъже!

Днес служебният министър на икономиката и индустрията, позовавайки се на лични разговори със служители в министерството, обвини екипа на министър Корнелия Нинова в административен произвол и натиск!

Е, нека аз като част от този екип, без до преди шест-седем месеца да съм познавал никого от хората в него, да кажа: категорично невярно!

В министерството имаше много добър климат за работа и резултатите го показват еднозначно. Още веднъж да припомним: в две поредни тримесечия рекорден ръст, отчетен от Евростат, успокояване на потребителските цени, забрана на райския газ за децата…", написа Маргаритов. 

По думите му всяко редовно правителство има право да избира и екипите, с които работи, и политиките, по които работи. 

А "когато има ясен ограничен мандат от Конституцията (да подготвиш изборите и да решаваш текущи въпроси), не може да си със самочувствието, че управляваш и провеждаш политики и оттам да кадруваш, обвиняваш и даваш тежки политически оценки. Защото служебният министър уж е експерт (казва го във всяко интервю), но не пропуска да критикува, оценява и ревизира политически действия на редовния министър и неговия екип", размаха пръст той. 

За капак, упреква Маргаритов Стоянов, темата „защита на потребителите“ продължавала напълно да отсъства от дейността на въпросния министър. "Както той сам каза в една друга медийна изява: „Мен ме интересуват компаниите…“ Преценете сами, драги потребители, нека да е ясно кой и как би могъл да Ви защити и кой не!", бесен е бившият зам.-министър.