Бившият шеф на МВР Калин Георгиев: Не вярвам в разкаянието и корекцията на един убиец!

Новини
09:19 - 23 Септември 2019
3062
Бившият шеф на МВР Калин Георгиев: Не вярвам в разкаянието и корекцията на един убиец!

"Убиецът не може да бъде коригиран". Така бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев коментира пред Нова телевизия предсрочното освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман.

Георгиев не вярва в разкаянието и в корекцията на един престъпник. В практиката ми, не ми се е случвало някой престъпник след като е излежал присъдата си, да се е коригирал, коментира бившият главесек на МВР.

Той посочи, че местата за лишаване от свобода са всичко друго, но не и места за корекция. Ако имаш някакви "умения", в затворите ги доразвиваш, подчерта Георгиев. По думите му не бива да се допуска улично правосъдие и да бъдат променяни правни норми.

Трябва да бъде дадена възможност на съда да си взема решенията, защото на какво разчитаме и на какво се уповаваме. Ако тръгнем да пипаме и да променяме нещата, може да стане опасно, предупреди Георгиев.

По отношение на шпионския скандал, бившият главен секретар на МВР не го определя като скандал с аргумент, че за него предстои да се види дали става въпрос за действие под диктовка на чужди специални служби, в услуга на олигархични услуги или на услуга в областта на частни интереси.

"Въпрос на доказване е по какъв начин се е случило това и едва ли така нареченият скандал би могъл да повлияе в промяна на отношенията между България и Русия", отбеляза Калин Георгиев.

По думите му щом председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов е с наложена мярка за неотклонение "парична гаранция", значи съдът е преценил, че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.