Бившият зам.-министър Александър Манолев на свобода срещу 100 000 лева

Герберът се сдоби с обвинение заради къща за гости край Сандански

Политика
15:56 - 25 Април 2019
4540
Бившият зам.-министър Александър Манолев на свобода срещу 100 000 лева

Обвиниха бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев заради къща за гости, постороена с европейски пари. Герберът е на свобода срещу парична гаранция от 100 хиляди лева.

Окръжната прокуратура в Благоевград привлече като обвиняеми бившия министър на икономиката Александър Манолев и колежката му Ана Димитрова за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 

Наказателната отговорност на Манолев и Димитрова е ангажирана за това, че са дали неверни сведения в Заявление за подпомагане за изграждане на жилищна сграда за гости в местността „Чинар куши“, землището на гр. Сандански. 

Неверните сведения са представени, за да получи търговецът - ЕТ „Агротрейд - Ана Димитрова“ средства от фондове, принадлежащи на ЕС – „Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони“ в размер на 391 160 лева. 

На Ана Димитрова е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 2000 лева, а на Александър Манолев – гаранция в размер на 100 000 лева. Продължават действията по събиране на доказателства, разпити на свидетели и назначаване на експертизи.