Биячите на музиканта остават заключени по домовете си

Новини
15:20 - 07 Май 2020
1714
Биячите на музиканта остават заключени по домовете си

Двамата младежи, задържани за побоя над музиканта Костадин Пенчев в софийското село Литаково, са пуснати под домашен арест. Решението е на съда в Ботевград, но не е окончателно и подлежи на обжалване.

22-годишният Д. Д. и негов приятел на 20 г. са обвинени за нанасяне на средна телесна повреда. Днес районната прокуратура в Ботевград е поискала те да останат за постоянно в ареста, но съдът им е наложил по-лека мярка. По неофициална информация една от причините е, че двамата задържани до момента не са имали криминални прояви и не са осъждани.

Делото срещу тях бе образувано след сигнал от 25 април т. г. за побой над музиканта, след оглед на мястото на инцидента и разпит на свидетели. По неофициална информация до разпрата се стигнало заради форсиран двигател на джип и размяна на реплики. Трима извадили музиканта от колата му. При побоя той изпаднал в несвяст. По-късно бил приет в болница със счупена челюст, наранявания по главата и лицето.

Нападението предизвика недоволство сред хората в Литаково и там бяха пратени повече полицаи. В понеделник в селото имаше акция срещу битовата престъпност. Десет души бяха задържани, а на 15 бяха съставени актове за административни нарушения. В селото тогава отидоха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.