Благомир яхна пиян мотора си в Слънчев бряг, уби приятел

Грози го присъда от 3 до 15 години затвор

Общество
12:07 - 03 Май 2023
1433
Благомир яхна пиян мотора си в Слънчев бряг, уби приятел

Процесът срещу Благомир Бельов, който през май 2018 година уби при нелеп инцидент пред дискотека в Слънчев бряг 31-годишния Руфим Изет, започва след дни в Бургаския окръжен съд, показа проверка на Флагман.бг.

Разпоредителното заседание е насрочено за 9 май, 10:00 часа.

За случая, до този момент, се знаеше твърде малко. На 17 май 2018 година, в 03:09 часа, след като цяла вечер купонясвал в чалготеката „Вижън“ в Слънчев бряг, Благо излиза навън с компанията си.

Тогава е на 22 години. Кръвта му ври. Изпил е няколко питиета и събира смелост, за да направи зрелищна каскада за кеф на събралите се момичета пред дискотеката.

Яхва мотор „Хонда“, а 31-годишният Руфим се качва зад него, неподозирайки, че младият рокер ще направи нещо немислимо.

Благо започва да върти гуми и вдига мощната „Хонда“ на задна гума. Руфим пада от мотора и получава тежка черепно-мозъчна травма, която реално е несъвместима с живота. След 2 седмици в реанимация той издъхва в УМБАЛ Бургас.

Благомир Бельов е тестван за алкохол, дрегерът отчита 0,91 промила алкохол, тестът за наркотици е отрицателен. Оказва се, че няма и правоспособност за управлението на този мотор.

Младият мъж е от Пазарджик. В Слънчев бряг е за купона и на гости на сестра му, която по това време работи в голям комплекс в курорта.

След инцидента той се прибира, а мъката остава за близките на Руфим.

Майка му Марина, която е неотлъчно до леглото на сина си в болницата пише следното във фейсбук на 27 май, 2018:

„Загубих детето си. Моят син Руфим Изет си тръгна. Загинал при нелепа катастрофа с мотор в Слънчев бряг. Болката ми е голяма. Приемам я! Тя си стои в мен! Всеки човек носи своя болка, но тази е толкова силна, че не виждам как ще продължа. Животът няма цена, но един смислен живот означава, след като си тръгнеш от него, да си оставил диря. Руфим беше един палав чаровник, постоянно се притеснявах да не му стане нещо. Започна работа. Успокоих се! Бях щастлива, но изведнъж всичко се преобърна! Не искам да натоварвам другите с моята болка. Всеки върви по своя път, със своите обувки. Един човек не може да умре щом с обич в душата ни живее. Усещам го в душата си, той ми дава вяра, сила и опора".

Благомир продължава живота си. Съдейки от снимките му във фейсбук той обича скъпите коли, мотори. Лятото е в Свети Влас, зимата обикновено в Германия или в родния си Пазарджик, а напролет е сред най-активните участници по мотосъборите в страната.

На 9 май той ще влезе в съдебна зала като подсъдим по чл.343, ал.3 – след употреба на алкохол, без свидетелство за управление е предизвикал катастрофа, при която е настъпила смърт. Грози го присъда от 3 до 15 години затвор.