Блекбърн иска Десподов

Спорт
15:11 - 26 Юни 2023
2042
Блекбърн иска Десподов

Блекбърн Роувърс изчаква трансфер във Висшата лига, за да може да финансира сделката за Кирил Десподов.

На Острова информират, че преминаването на капитана на националния тим в отбора от Чемпиъншип зависи от това дали ще се стигне до споразумение за трансферирането на испанския вратар Давид Рая от Брентфорд. Стражът премина при "пчеличките" през 2019 година, а Блекбърн си запази процент от бъдеща изходяща сделка.

В момента към 27-годишния вратар има сериозен интерес от страна на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Челси. Високата сума, която бе обявена от Брентфорд, спира трансфера. През уикенда се появи информация, че клубът, който е шампион на Англия от 1995 година, следи отблизо ситуацията с капитана на националния отбор и ще се опита да го привлече през лятото.

Очаква се исканата цена от Лудогорец за Десподов да бъде около 5 милиона евро. Блекбърн има амбиция да се завърне във Висшата лига, след като през сезон 2022/23 г. остана извън плейофите за промоция в английския елит само заради по-лоша голова разлика от шестия Съндърланд. Роувърс вече 11 години е извън елита на Англия, но пък се гордеят с 3 шампионски титли, 6 Купи на Англия, една Купа на Лигата и една Къмюнити Шийлд.

Ако се стигне до трансфер, то това ще бъде вторият за българския шампион през лятото, след като продадоха за 8 милиона евро Игор Тиаго в белгийския гранд Брюж.