Блокираните в училището в Тексас деца са отправяли десетки обаждания към 911

Новини
21:09 - 28 Май 2022
4530
Блокираните в училището в Тексас деца са отправяли десетки обаждания към 911

В продължение на повече от час блокираните в училището в Тексас деца са отправяли десетки обаждания към спешния телефон 911.

Малко момиченце се обаждало няколко пъти и е уведомявало органите на реда, че в сградата има стрелец. Въпреки призивите на детето да бъде изпратена помощ, това не се случило, преди да стане твърде късно. Тези подробности около трагедията от вторник станаха известни на фона на започналата в петък годишна конференция на националната оръжейна асоциация. Там в подкрепа на оръжейното лоби се изказа и бившият президент републиканец - Доналд Тръмп.

"В училището има стрелец. Аз съм в стая 112." 12:03 ч, вторник, началното училище в Ювалде.

Малко момиченце подава първия сигнал на спешния телефон 911. Шепнешком уведомява полицията за зловещото нападение. 7 минути по-късно позвънява отново и съобщава, че няколко от съучениците й са убити.

В 12:13 и 12:16 тя се е обадила отново. Казала е, че 9 от децата в стаята са все още живи. От спешния телефон призовали момиченцето да остане на линия и да бъде много тиха. А тя отвърнала - той стреля по вратата. В 12:43 и 13:17 същото дете отново звъни на 911. Моли полицията да отиде в училището незабавно. Отзад се чуват изстрели, казва полковник Стивън Макгроу, началник на полицията.
През изминалите часове полицията в Ювалде отново призна, че на 24 май са допуснати сериозни грешки, довели до трагедията. Не били предприети спешни действия, защото не очаквали, че нападателят може в продължение на час да не прекрати огъня.