БНР забрани интервюто на Волгин с Митрофанова

Руската посланичка щяла да говори за демонтажа на паметника и за войната в Украйна

Политика
11:29 - 16 Декември 2023
8028
БНР забрани интервюто на Волгин с Митрофанова

Програмният съвет на Българското национално радио е забранил излъчването на интервюто с руската посланичка Елеонора Митрофанова, което бе планирано за днес. Това стана ясно от фейсбук публикация на радиоводещия Петър Волгин. Той е записал интервю с нея в петък.

"Делян Пеевски възрази срещу участието на посланик Елеонора Митрофанова по Националното радио. Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто с нея. Казаха ръководителите, че между двете неща нямало връзка. Вие как мислите?", пише Волгин. 

В петък във фейсбук страницата на Волгин бе рекламирано гостуване на посланичката. Медийната изява бе планирана в неговото предаване "Политически НЕкоректно". Последва вълна от недоволство в обществото. 

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски остро осъди поканата към Митрофанова да даде интервю пред БНР.

"Изразявам голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик в ефира на една от най-влиятелните обществени медии - БНР. Именно този представител на кремълския режим, срещу чиито безпрецедентна арогантност и незачитане на правовата държава многократно сме възразявали. Представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата държава и ЕС", каза Пеевски в своя позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

Медийната изява на Митрофанова бе рекламирана широко от руското посолство у нас на неговите страници в социалните мрежи. Представителката на Кремъл е коментирала пред Петър Волгин демонтажа на паметника на Съветската армия в София, войната в Украйна, ситуацията около "Лукойл" и руско-българските отношения.