Бой в тролея по време на Страстната седмица

Новини
22:40 - 23 Април 2019
3042
Бой в тролея по време на Страстната седмица

Пореден инцидент в градския транспорт се разигра в тролей №9 и изплаши до смърт пътниците в късните следобедни часове. Репортер на Lupa.bg стана свидетел как двама мъже се сбиха за няма защо, а хората от седалките наскачаха да ги разтървават. За няколко минути в мотрисата настана невиждана суматоха, а водачът на превозното средство бе принуден да спре на ул. „Раковски”, докато страстите утихнат. Това се случи няколко часа, след като психично болен мъж потроши автобус №45 и дори се сби с униформените, пристигнали спешно да го усмирят. 

Единият от мъжете в тролея, видимо агресивен, внезапно скочи да бие друг, който му направи забележка, че го е блъснал. Вместо да отговори нещо, или просто да подмине забележката, около 60-ина годишният мъж директно се нахвърли върху него с юмруци.

„Как ще ме докосваш и ще ми говориш на ти,бе? Сега ще те заколя!”, крещеше като побеснял агресорът, като удряше безразборно човека и сипеше всякакви цветисти ругатни по адрес на позволилия си да го критикува.

След като жените, седнали до тях уплашени се  развикаха, няколко мъже от задните седалки едновременно скочиха да разтърват побеснелите пътници. Макар че побойникът се втурна да се бие и с тях, не успя да удари никого повече. Хората, пътуващи в тролея се възмутиха, че дори по време на Страстната седмица преди големия християнски празник Великден народът е побеснял и настръхнал и хората нямат никаква търпимост един към друг.

„Готови са да се убиват заради някаква забележка в тролея, докъде сме стигнали само!?”, огорчени споделяха пътуващите.