Бойко Борисов: Да отида в парламента, за да ме нарочат за виновен за всичко?!

Лидерът на ГЕРБ оттеглил Росен Желязков за шеф на НС още снощи

Политика
12:36 - 20 Октомври 2022
4629
Бойко Борисов: Да отида в парламента, за да ме нарочат за виновен за всичко?!

Защо да отида в зала “Запад”? Това с какво ще подобри ситуацията, в която изпадна Народното събрание?! Само, за да кажат после, че Борисов е виновен за всичко ли?! Така бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира отправената от ПП покана към него да се яви в зала "Запад", за да преговаря с Кирил Петков и Асен Василев в опит да се разреши безпрецедентната парламентарна, а вече и настъпваща конституционна криза. 

И пита:

"Защо зала “Запад” на парламента да е по-подходяща от пленарната зала на парламента за обсъждания и изразяване на позиции?! Няма логика в това. Аз спечелих вота на 2 октомври в София и в Пловдив, но се оттеглих и не съм депутат. Депутатите в залата са в правото си да заявят позиция и да изразят отношението си с гласуване", отсече Борисов, цитиран от журналистката Соня Колтуклиева в "Пик". 

Борисов е уточнил още, че снощи на заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ е било взето решението номинацията на Росен Желязков за шеф на НС да бъде оттеглена. 

“Двама се карат, третият печели”, констатира още Борисов. И напомня, че не се ли стигне до излъчването и избора на парламентарен председател, страната отива към нови избори.