Бойко Борисов: Военна операция ли?! Война с жертви е това! (НА ЖИВО)

Лидерът на ГЕРБ настоява за спешен план за действие и коридор за евакуация на българите в Украйна

Политика
11:03 - 24 Февруари 2022
3294
Бойко Борисов: Военна операция ли?! Война с жертви е това! (НА ЖИВО)

Искам да питам тези, без да споменавам имена, които се опитват да изкарват това военен конфликт?! Все едно да бомбардират Варна, Бояна и Стара Загора, а ние да казваме, че това е някаква си военна операция. Това е война на територията на суверенна държава. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира инвазията на Русия в Украйна.

Борисов подчерта, че е изслушал внимателно европейските лидери. "Ние настояваме не само да се приеме декларация, а да бъдем много единни", заяви той. И цитира основни пунктове за износ и внос между България и Украйна. "Търговията между страните е за над 1 млрд. щатски долара", добави Борисов. И изреди огромни сфери на индустрията, които ще бъдат засегнати от войната. 

ЕС, по думите му, има около 20 млрд. евро оборот с Украйна. "Целият въздушен трафик минава през България в момента", напомни той. 

И настоя днес да се използва целият потенциал на държавата, включително с помощта на опозицията, за да се напише план за действие. "Вместо да източват 1 месец находището в Чирен, да засекретяват енергийната комисия, предлагаме, наред с всичко друго, да се направи коридор. Всички българи, само в Одеска област живеят над 130 000 нашенци... Радвам се, че Радев чу Даниел Митов и се вслуша, за да осигури безпрепятственото прибиране на граждани у нас", каза още Борисов. 

Очаквайте подробности!