Бойко към ПП: Като не харесвате "Балкански поток", спрете го!

В едно правителство трябва да има по-широка палитра, обясни Борисов защо е казал, че само с ДПС няма да прави кабинет

Политика
09:46 - 03 Април 2024
2612
Бойко към ПП: Като не харесвате "Балкански поток", спрете го!

Абсолютно сме готови за избори. Винаги сме готови. Толкова пъти минахме през избори, че не е сложна технология. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Борисов реши да отговори задочно през медиите на въпроси, които му поставят от ПП-ДБ. 

Един от въпросите беше защо не си кажем ние за ДПС, напомни Борисов за призивите на Кирил Петков от последните дни. И извади справка от внесените в парламента проекти за закони, решения и позиции.

През този период синтезирано законопроекти: 12 подписани от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, 2 от Атанасов и Пеевски. 

Ако го сметнеш по трънския курс - близо 50 законопроекта, по 3 пъти да сме се виждали - от 270 дни на правителството над 150 дни сме били заедно, обобщи Борисов. 

Нито се срамувам от ПП-ДБ, Христо Иванов направи добра конституция и новото служебно правителство ще бъде избрано по стария начин, но не от президента, а от Главчев, допълни Борисов. 

Балкански поток е български. Ако е толкова лош, още днес можем да му спрем крановете, след като е на наша територия. Или защо не го пуснат за приватизиция - знаете ли какви пари ще му вземат. Така че предлагам - да го спрем или продадем, предложи Борисов на ПП-ДБ. Но допълни, че това ще е национално предателство според него.

Решението е 100% на българския народ, обясни обаче бившият премиер.

Към днешна дата твърдя, че от Солун през Петрич влизат между 8 и 10 милиона руски газ в България. Колкото и да не им се иска на колегите, само руска молекула има в тръбите, заяви Борисов. Затова предложили към точката за Балкански поток да се прибави и "Лукойл" - за да видят всички българи, че от едното печелят милиарди, а от другото изтичат към Швейцария. 

Като ги похваля, веднага излизат да ме опровергават. Нали правителството беше общо, попита лидерът на ГЕРБ. 

Той видя надцакване кой колко ще похарчи повече - правителството или парламента. Това е грешно, но и ние се включихме. В царството на лудите само нормалния го обявяват за луд, допълни Борисов. 

В едно правителство трябва да има по-широка палитра, обясни Борисов защо е казал, че само с ДПС няма да прави кабинет.

Готови сме да гласуваме още утре антикорупционните правила, заяви лидерът на ГЕРБ.