Бойко от Пловдив: Дойдат ли на власт Радев и социалистите, Европа ни спира парите

Политика
12:12 - 22 Септември 2021
4371
Бойко от Пловдив: Дойдат ли на власт Радев и социалистите, Европа ни спира парите

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив. Очаква се той да съобщи пред симпатизанти кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент. Това все още не се е случило, но за сметка на това Бойко взе отношение по всички актуални обществени въпроси.

"Думата "власт" не е хубава. "Власт" използва Радев", каза Борисов. - "Къде щяхте да правите европейско първенство в Пловдив, ако не бяхме построили колодрума? Над половин милиард са влезли в Пловдив целево, а сега има за всички общини 100 милиона", каза още бившият премиер.

"Ако зависи от мен сега ще спра магистрала "Тракия", докато не сменят мантинели. В момента "Тракия" е убийствена. 

Нека спорим с нашите опоненти как сме мислили и управлявали", отсече Борисов.

С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с това, което сме направили", попита лидерът на ГЕРБ и допълни:

Да продължават промяната? Та вие не сте почтени. Ако бяхте почтени щяхте да направите актуализация не на нашия бюджет, а да направите нов бюджет. Почтеност в политиката е да носиш отговорност.

Да залъгахте с тоя бюджет 2-3 сфери. А какво ще правите после?

"Ако не гласуваш за Румен Радев не си почтен!" - това ли излиза? Кой може да си позволи от името на нацията и народа и да определя кой е "цвета" и кой не".

"Сега спряха поръчка... Да ти спрат милиони заради "недоразумение", то това означава, че си некадърен. Дойдат ли Радев и социалистите една по една програмите падат", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"Приказен град е Пловдив. Любимият ми град", призна Борисов.

"До Нова година ви гарантирам, че туроператорите няма да видят една стотинка, заради това, че са толкова неграмотни в правенето на управленски неща, че са приели лобистки текст", категоричен бе Борисов.

"Увеличение на цените на тока - 300%. Искам, но в кавички, да продължим промяната, за която ние не искаме да сме част, а искаме да продължим градежа на градовете и селата.

Цената на тока я изпуснаха в полза на разни бизнесмени. Цяла Европа пълни стадионите, а Пловдив ще ги затваря заради некадърността на Кацаров и Радев - точка. Даже ще играете на тъмно заради цената на тока.

Пламен Узунов и Копринков - тея пловдивски герой управляват държавата", категоричен бе Борисов и допълни: "Радев уби Севера и Северозапада".

"Всички бордове се увеличиха. Е, почтено ли е? А говориш за намаляване на администрацията. Това ли е промяната? Е, в живота като ти кажат, че си се променил, то обикновено е за лошо", каза още бившият премиер.

"София трудно ще направи детска болница - много баби, хилаво дете, но в Пловдив може да стане.

Ако искат да продължи хаоса и да им пеят "Ние сме войници и сме си на своя пост"... то ще дойде това време, при това скоро.

Те унищожиха ваксинационния план, те уплашиха хората, а сега се сетиха да рекламират ваксините. Другите държави дори силово го наложиха - ако искаш да работиш, то се ваксинираш.

Сега при тия данни за коронавируса у нас ще ни затворят силово.

Целият зор на актуализацията на пенсиите е да кажат "Бойко даваше по 50 лева, а сега тия по 100". Непочтеността е, че го направиха до Нова година", ядоса се Борисов.

"Искахме да се броят разписките от изборите, а те какво направиха - назначиха си някакви 4 човека. Кой ще ги гледа тези? Аз на Рашков не вярва, на Радев не вярвам", каза още бившият премиер и допълни: "Къде е тази съкровена мечта за честни избори на Рашков и Радев?".

"Аз в нито една сфера не видях промяна, освен, че взеха на Гешев шофьора", категоричен бе Борисов, който допълни, че чуждестранните инвестиции у нас спадат по време на сегашното управление.