Бойко: Падна Берлинската стена между България и Сърбия! (ВИДЕА)

Идвай на вино, да живее нашето приятелство, отвърна президентът Александър Вучич

Икономика
14:02 - 09 Ноември 2019
4024
Бойко: Падна Берлинската стена между България и Сърбия! (ВИДЕА)

И ние като германците можем да кажем, че Берлинската стена между България и бивша Югославия днес падна! С тези думи се обърна премиерът Бойко Борисов към сръбския президент Александър Вучич и останалите официални гости на официалната церемония по откриването на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш.

"Уважаеми господин президент, уважаеми господин и госпожо премиер, господин Додик и всички останали тук - министри, приятели. Мисля, че и ние можем да кажем, че Берлинската стена между България и бивша Югославия днес пада.

От днес Сърбия има пристанище Варна, пристанище Бургас и до центъра на Истанбул няма светофари. А цялата българска промишленост ще ползва този път за Западна Европа. Така че днес свързваме Азия и Европа през Българя и Сърбия. Да ни е честита! Да няма жертви, да сме живи и здрави", заяви в словото си Борисов.

А сръбският президент Александър Вучич завърши словото си с думи на български: "Не ми се смей, Бойко, много се трудих! Идвай, Бойко на вино!". Борисов му отвърна на сръбски: "Върло лепо".

Вучич се пошегува, че е време да проверят кои кебапчета са по-добри - сръбските или българските.

"Да живее приятелството между Сърбия и България! Да живее Сърбия! Благодаря ви, приятели", заяви емоционално Вучич.