Бойко Рашков е една от причините ПП да се превърне във виц

Толкова ли няма юристи в тази партия, че опира до милиционера, школуван от ДС и минал на специализация в КГБ в Москва?!

Коментар
23:17 - 18 Април 2024
15978
Бойко Рашков е една от причините ПП да се превърне във виц

МИХАИЛ ВЕШИМ

Когато някой ме попита : „Как си?” вече отговарям: „Продължаваме промяната!” И всички се смеят. Защо тази млада партия и нейните млади, пък и симпатични активисти само за година-две се превърнаха във виц? Най-краткият виц.

Причините са много, но една от тях си има име: Бойко Рашков.

Каква промяна с милиционер като Бойко Рашков? Следователят-номенклатура на комунистическата репресивна машина, бившият депутат от БСП в първите години на прехода, собственикът на 19 имота, сега ще реформира правораздаването и МВР?

Точно той ли?

В редиците на ПП няма ли други, по-млади юристи, които не са отгледани и възпитани в милиционерски служби, не са ходили на обучение в Москва и на специализация в КГБ?

Да си милиционер от миналото не е професия, а манталитет. Това са връзки и познанства с подземния свят, услуги, интриги, далавери и зависимости. Неслучайно сега името на Рашков се забърка около аферата с контрабандисти, пачки и пудели.

А само му чуйте обясненията: не познавал двамата контрабандисти на цигари, баща и син Димитрови, те случайно били доведени в дома му на рождения му ден, случайно му донесли за подарък картина, на която случайно е нарисуван самият той. После случайно Бойко Рашков седи до пудела на контрабандистите Димитрови. Или обратното: пуделът на Димитрови случайно е седнал до Бойко Рашков.

Какво направи Бойко Рашков за законността, когато беше министър? Без доказателства арестува Бойко Борисов и го държа една нощ в районното. Резултатът бе в полза на Борисов и във вреда на ПП.

Сега Рашков носи нови вреди на партията си. Ако отново е кандидат за депутат, нека коалицията ПП-ДБ не се чуди защо губи избиратели.

Текстът на Михаил Вешим е публикуван в новия брой на в. "Стършел" с оригинално заглавие "Милиционерът-реформатор". Заглавието и подзаглавието тук са на Lupa.bg