Бойко се ядоса на тапата по "Тракия" на път за Пловдив

ГЕРБ закри предизборната си кампания в града под тепетата

Новини
19:15 - 30 Септември 2022 (обновена)
5348
Бойко се ядоса на тапата по "Тракия" на път за Пловдив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ядоса на тежката тапа по магистрала "Тракия" на път към Пловдив, където партията даде финал на предизборната кампания. В зала"Борис Христов" в града под тепетата, бяха отправени последни послания и обещания към избирателите. 

„Сега минах на автомагистрала „Тракия“ и видях поредната идиотщина“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на закриване на предизборната кампания на коалицията ГЕРБ-СДС.

„За 200-300-500 метра в средната лента асфалтират, а се е образувала 15-километра опашка. В петък следобед“, ядоса се той.

Оказа се, че заради тапата лидерът на СДС Румен Христов закъсня малко за срещата.

По-рано днес и лидерът на БСП Корнелия Нинова също се оплака, че е попаднала в задръстването и не може да стигне на време до Пловдив, където партията й също слага край на предизборната си кампания.

„Минах и спрях да видя какво е. Нямаше нито един работник. Сложили конусите и си заминали“ – така Борисов описа случващото се на АМ „Тракия“.

Вече от трибуната в пловдивската зала Борисов заяви, че Еврозоната е първата важна тема, втората - публичните финанси.

Аз съм правил 2 пъти коалиции с нелесни партньори - РБ и ПФ, където бяха 3-4 парти. Рецептата за управленска коалиция е всички лидери да са министри. Иначе "ние ще си седим по централите, ще пратим експерти" - това е най-лесният начин да се измъкнеш при криза. Това заяви лидерът на ГЕРБ на закриването на предизборната кампания в Пловдив.

"Вижте Слави Трифонов - като се уплаши, си дръпна министрите и правителството падна, Ако Слави бе министър. нямаше така да стане, а и те нямаше така да правят срещу него. Не знам по Европа лидерите на партии и коалиции да не са пряко ангажирани с управлението. И Валери Симеонов не искаше да става, аз казах - всички вътре", обоснова се бившият премиер. Ние сме готови да работим за стабилна държава. И най-доброто служебно правителство не може да даде стабилитет, смята той.

Еврозоната е първата важна тема, втората - публичните финанси да влязат в границите, в които трябва, заяви той.И отново предупреди, че харченето с кредити прави следващите поколения зависими.

"Или те, или ние" е нещото, което най-малко желая. И зад "те" и зад "ние" седят български граждани. Ако ние продължим и на трети да си говорим за ние, те, той, тя, нищо добро не ни очаква. Тук всички са били министри, депутати, експертизата е добра", заяви Борисов. "Те" и "ние" не съществува за мен, съединението прави силата. Направиха много бели, да, заслужават да бъдат влачени.

Аз съм бил по казарми, моят живот е бил тежък, но това, което направиха със Севда пред децата...", възмути се той от незаконния арест на пиарката на ГЕРБ пред семейството й. "С това те доказаха, че законът не ги интересува, т.е всеки следващ министър може да им направи това. Но не е правилно. Затова не искам да проявявате реваншизъм", обърна се към своите лидерът на ГЕРБ. Според него целта на появата на Кирил Петков в студиото на БТВ е била "да стане бой, да се омаскари всичко". "Ми аз ще пратя депутата Тачев, Младен Маринов. Ние пращаме Деница, Делян - кротки хора, които да дадат на българите нашите тези - туризъм, енергетика, строителство", изтъкна Борисов.

Той благодари на десетте жени водачи на листи на ГЕРБ и на Делян Добрев и Тома Биков, че "във всички кризисни моменти отиваха на т.нар. лидерски дебари без лидер". Благодарност имаше и за Томислав Дончев и всички от екипа, изготвил управленската програма на ГЕРБ, "да имаме нещо надлежно и като документ да служи за бъдещи разговори".

"Искат да се случи каквото се случи със СДС, партията, която ни извади от комунизма, затова е чест СДС да са с нас. Винаги сме имали памет. Народ, който няма памет, партия която няма памет, не я чака нищо добро - те ни извлякоха от комунизма. Сега опитват с нас същото - пенсионираха им лидера, направиха интригата между първия-втория, разцепиха я на няколко партии и .. Добре, че дойде ГЕРБ, заедно с колегите от СДС ще продължим и занапред, ако и те искат", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов е доволен, че сегашното служебно правителство "не играеше така ярко за нашите опоненти както през предишните избори". "Не забравяйте, че Бойко Рашков го назначи президентът Радев с ясна цел да ни изчегърта. Мисля, че и той видя колко трудно е да се управлява, а и видя, че не всичко, което са му говорили е истина", добави той.

Като важни и трудни за решение теми Борисов посочи ситуацията с мигрантите и "парите на държавата, които ги няма". Може ли да си представите по мое време да въведа бедствено положение - имаше нула мигранти, категоричен бе бившият премиер. И припомни хвалби от ЕС за справянето с мигрантската криза, както и отпуснатите от Европа пари. Според него, ако са верни твърденията на конкурентите му, че ГЕРБ са крали по 8-10 млдр. годишно, за две години бюджетът трябва да е "на 16 млрд. плюс, а те са минус 15 млрд. надолу". В енергетиката е не по-малък хаос, там имаме решение за бензина, нататък със съседите ще намерим и за газа, добави Борисов.

Борисов се обърна и към пловдивчани като увери, че ще изпълни обещанието си за околовръстно. "Обещали сме 2 стадиона. Пловдив ще има финал за Суперкупа като си достроим стадиона. Говорил съм с когото трябва", ангажира се той.

След закриване в Пловдив винаги сме се поздравявали с победа, заяви местният координатор на партията и екскмет на града Иван Тотев. В града са всички водачи на партийните листи, както и кандидатите за депутати и много симпатизанти.