БОМБА: България снабдява украинската армия с руски нефт?

Георги Ганев разкри сензационна новина за дерогацията от Брюксел

Новини
10:00 - 24 Август 2022
7159
БОМБА: България снабдява украинската армия с руски нефт?

България снабдява украинската армия с руски петрол, намекна в ефира на радио "Фокус" Георги Ганев, бивш депутат от "Демократична България".

За пръв път бивш народен представител разкрива, че дерогацията, поискана от България по забраната за доставки на руски нефт в страни от ЕС, е била по линия на подпомагането на украинските въоръжени сили. 

Ганев уточни че тази информация е била сведена до бившите законотворци под формата на секретни документи, но пожела да не влиза в повече подробности, за да не нарушава грифа на секретността.

Той обаче директно заяви, че дерогацията за доставки на нефт от РФ има пряко отношение към войната.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се оплака на пресконференция, че  България трябвало да иска пълна диверсификация не само за газа, но и за петрола и попита защо не се говори за него .

Ганев каза, че няма как Борисов да разполага с изнесената секретна информация, защото не е бил народен представител в предишния парламент.

Снощи пък икономистът и бивш депутат от "Има такъв народ" Любомир Каримански заяви, че лично бившият финансов министър и вицепремиер Асен Василев е поискал дерогацията за руския петрол от Брюксел. Докато бе на поста си Василев се прояви като ястреб срещу Москва многократно в контекста на едностранно спрените доставки на синьо гориво от там към България.

Ганев тази сутрин не скри и огромното си разочарование от отказа на служебното правителство на Гълъб Донев да се обвърже с покупката на общо 7 танкера с втечнен газ от САЩ, а реши, че има нужда само от 1. И разтълкува това като пореден знак за предстоящото обвързване наново с "Газпром". Икономистът от градската десница нарече плана "поръчка" от президента Румен Радев с цел удовлетворяване на кремълските интереси.