Бомба насред Лондон! Олимпиакос изхвърли Арсенал, Юнайтед и Уулвърхемптън продължават напред

Гръцкият тим се класира за 1/8-финалите на Лига Европа след инфарктно продължения и повече голове на чужд терен

Спорт
11:28 - 28 Февруари 2020
1386
Бомба насред Лондон! Олимпиакос изхвърли Арсенал, Юнайтед и Уулвърхемптън продължават напред

Олимпиакос сътвори най-голямата изненада в реваншите от 1/16-финалите на Лига Европа. Гръцкият колос елиминира лондончани след изфарктно 2:1 в Лондон и общ резултат 2:2. Поради повечето голове на чужд терен, гостите продължават към 1/8-финалите.

Сисе даде преднина на гостите в 53-ата минута, а домакините не успяха да реагират в редовното време и по този начин мачът влезе в продължения. В 113-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг отбеляза така важния изравнителен гол, който щеше да е достатъчен на "артилеристите", но в последната минута на второто продължение Юсуф Ел Араби прати "непобедимите" от 2004 година в нокаут.

По този начин отбора на Унай Емери отпада безславно рано-рано, след като през миналия сезон Арсенал игра финал в надпреварата.

За разлика от Арсенал, Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън продължават напред битката за трофея. 

Червените дяволи победиха категорично с 5:0 Брюж в мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Бруно Фернандеш откри резултата, а освен него се разписаха още Игало, Мактомини и Фред на два пъти.

След сравнително спокойни 20 минути, домакините установиха траен натиск над съперника и не след дълго това даде резултат.

В 23-ата минута Симон Дели бе изгонен с директен червен картон, след като откровено протегна лявата си ръка в наказателното поле и блокира изстрел към вратата на Даниел Джеймс. Логично дадената дузпа бе реализирана с хладнокръвие от новото попълнение на „червените дяволи“ - Бруно Фернандеш, който изпрати Симон Миньоле в обратния ъгъл за 1:0.

В 33-ата минута Скот Мактомини пресече подаване от защитата и мигновено намери отлично включилия се по левия фланг Джеймс, който стреля с десния крак, но външният фалц не намери очертанията на вратата.

2 минути по-късно Фернандеш развинти отбраната на белгийците, центрира на далечната греда, където Мата с прострелно подаване по земя асистира на Одион Игало за първия му гол с екипа на Юнайтед.

В 42-ата минута манчестърци оформиха класическия резултат. Фернандеш се озова на левия фланг и даде къс пас към Фред, който продължи топката към централната зона пред наказателното поле, където Скот Мактомини матира Миньоле със силен шут по земя в десния му ъгъл.

В 50-ата и 51-ата минута гостите стигнаха до 2 последователни корнера, но те не предложиха никаква опасност за отбраната на Юнайтед, след като при първия топката на първа греда бе изчистена, а при втория прескочи всички играчи и отиде встрани.

54-а минута, свободен удар за 20-кратния шампион на Англия. Изпълнението на Бруно Фернандеш обаче не хвана нужния вътрешен фалц.

В 57-ата минута Фернандеш опита да изведе Мата сам в наказателното поле, но в поселдния момент съперников играч отби в корнер, от който обаче не последва нищо.

Чак в 74-ата минута Джеси Лингард отправи следващия удар по посока на вратата на гостите, но той мина над вратата.

Отново Лингард опита късмета си 4 минути по-късно, но на метър встрани от лявата греда.

Брюж стигна до корнер в 80-ата минута след намеса на Магуайър, но след кратко разбъркване в наказателното поле, защитата изчисти напред.

В 82-ата минута Джеси Лингард прояви изключителна настоятелност и агресия в лявата зона на нападението и подаде към центъра на наказателното поле, където Фред засече необезпокоявано за 4:0.

В последната минута Чонг направи отличен пробив отляво и стреля по диагонала, но топката мина агонизиращо близо до лявата греда на Миньоле.

В 92-ата минута Океле стреля силно с левия крак, но високо над вратата на Ромеро.

Минута по-късно Фред сложи точка на спора, след като Чонг го намери пред границите на наказателното поле и бразилецът опъна мрежата по безкомпромисен начин за 5:0.

Уулвърхемптън загуби с 2:3 визитата си на Еспаньол, но поражението не се оказа фатално за „вълците”, който в първия мач взеха комфортна преднина след успех с 4:0 и така направи днешната среща почти протоколна.

С общ резултат 6:3 Уулвърхемптън се класира за осминафиналите на втората по сила клубна надпревара в Европа.

Поражението на Уулвърхемптън от Еспаньол бе първо за англичаните в тазгодишното издание на Лига Европа.

Домакините на два пъти успяваха да поведат в резултата, но „вълците” се връщаха в мача, за да дойде продължението на срещата, когато Еспаньол реализира отново.

В герой за каталунския тим се превърна Джонатан Калери, който реализира и трите попадения за домакините. За гостите точни бяха Адама Траоре и Мат Дохърти.

Жребият за осминафиналите в петък от 14 часа българско време.