Бомба в Lupa.bg: Ели Гигова напусна БНТ

Водещата на сутрешния блок на "Сан Стефано" избра Брюксел с гигантска заплата

У нас
16:15 - 29 Август 2019
16944
Бомба в Lupa.bg: Ели Гигова напусна БНТ

Телевизионната водеща Ели Гигова е напуснала БНТ в началото на август, научи ексклузивно Lupa.bg. По наша информация Гигова е предприела тази крачка в търсене на по-добра реализация и финансова опора. Тя отново се е насочила към Брюксел, където дълги години преди да се завърне на родна земя, бе чиновник в Европейския парламент.

Източниците ни от "Сан Стефано" 29 разкриха, че досегашното лице на сутрешния блок на обществената медия заминава от септември отново в европейската институция, където този път ще бъде сътрудник на един от новоизбраните ни представители там от ГЕРБ. В миналото тя гравитираше повече в левицата и там бе популярна сред червените евродепутати, но явно сега е получила по-добро предложение от евродепутат на управляващата формация. Заплатите на сътрудниците там се определят лично от избраника, но се говори, че са не по-малко от 3-4 хиляди евро нето. В БНТ Ели Гигова е получавала подобна сума, но в лева. 

Гигова изкара по-малко от 1 година в телевизията-майка. Името й е заличено и от екипа на сутрешния блок. По наша информация новият сезон на медиата ще започне и без красавицата на канала Боряна Каменова, която бе едно от най-харесваните лица на БНТ. Нейното име също не фигурира в страницата на БНТ за сутрешния блок.