Бомба в Lupa.bg: Строителен бос и двама охранители на Хамстера в ареста заради погрома в „Бесо”

Актуални новини
14:45 - 13 Август 2019
18151
Бомба в Lupa.bg: Строителен бос и двама охранители на Хамстера в ареста заради погрома в „Бесо”

Строителният предприемач и съдружник на шефа на култовото столично заведение „Бесо” Емануил Лазаров – Красен Кръстев е сред арестуваните за вчерашния погром там, научи ексклузивно Lupa.bg. Според полицейски източници именно той е поръчител на наказателната крими акция в популярния бар, която обърна с главата надолу заведението и смути клиентите.

Самият Кръстев вчера следобед не е бил в "Бесо" по време на екшъна, а е пратил ударна бригада на Антон Петров-Хамстера, сочен за дясна ръка на Алексей Петров. Двама от групата също са в ареста заради мутренската изцепка.

Красен Кръстев е съдружник на собственика на „Бесо” Емануил Лазаров, по прякор Емо Негъра, в строителната и инвестиционна компания Crystal Group of Companies. Двамата заедно са основали фирмата и са управляващи партньори. В портфолиото на компанията пише, че се занимава с проектни инвестиции, строителство и развитиe и мениджмънт и маркетинг.

Crystal Group of Companies предлага инвестиции, строителство, продажби, наем и управление на жилищни сгради, офис сгради и офисни площи, туристически обекти и хотелски бази, търговски площи, заведения за хранене, хазартни и развлекателни заведения, авиоуслуги.

Двамата партньори са работили по големи обекти в София и по морето. Строителната им фирма гради и големи офис и жилищни сгради в столицата в района на „Манастирски ливади”.

Между Лазаров и Кръстев обаче възникнали спорове за пари. Според запознати бизнесмените се скарали за проект за голосалната сума от над 4 милиона лева и тъй като не успели да се споразумеят как да разделят печалбата Кръстев пратил наказателна бригада да даде урок на съдружника му.

Преди време Красен Кръстев се е занимавал с бойни спортове. Той е бивш шеф на федерацията по кикбокс. Работел е като началник на охранителите в известна родна групировка.

По-рано днес шефът на столичната полиция Георги Хаджиев потвърди, че неуредени бизнес отношения са основната версия за вандалската проява. „Между двамата има финансови отношения във връзка с работата им в две общи фирми – не са реализирани доста проекти”, коментира той без да изпада в детайли.

„Нито полицията, нито прокуратурата могат да се месят в такива финансови, търговски бизнес дела, но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден и трябва да ви кажем, че ние от вечерта работим изключително активно. В момента колегите провеждат оперативно-издирвателни мероприятия заедно с колегите от главната дирекция – така или иначе аз съм убеден, че в днешния ден извършителите на това нападение ще бъдат установени и задържани”, каза директорът на СДВР.

Lupa.bg научи, че Емо Негъра първоначално не подал сигнал в полицията, но по-късно вече сигнализирал официално органите на реда за погрома в „Бесо”.