Съдружник на собственика на "Бесо" поръчал погрома

Неуредени бизнес отношения са основната версия за вандалската проява

Крими
08:56 - 13 Август 2019
20018
Съдружник на собственика на "Бесо" поръчал погрома

Полицията е задържала поръчителя на атаката в столичното заведение "Бесо" вчера. Това е партньорът на собственика на обекта Емо Негъра, който беше потрошен от вандали, съобщиха от полицията.

Двамата мъже са съдружници в строителна фирма, работили са по сериозни проекти. Между двамата обаче са възникнали несъгласия. По информация на Би Ти Ви съдружниците не са успели да поделят бизнеса си, именно това е станало причина за наказателната акция в заведението.

Вилнеещите мутри в заведението "Бесо" били умишлено пратени от партньор на собственика на лъскавия бар

Шефът на столичната полиция Георги Хаджиев потвърди, че неуредени бизнес отношения са основната версия за вандалската проява. Мъжете, потрошили заведението, ще бъдат задържани до края на деня, каза в „Тази сутрин” Хаджиев.

„Между двамата има финансови отношения във връзка с работата им в две общи фирми – не са реализирани доста проекти”, коментира той без да изпада в детайли.

„Нито полицията, нито прокуратурата могат да се месят в такива финансови, търговски бизнес дела, но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден и трябва да ви кажем, че ние от вечерта работим изключително активно. В момента колегите провеждат оперативно-издирвателни мероприятия заедно с колегите от главната дирекция – така или иначе аз съм убеден, че в днешния ден извършителите на това нападение ще бъдат установени и задържани”, каза директорът на СДВР.


Оказва се, че при атаката вчера не е подаден сигнал на 112, а на частната фирма, която охранява заведението. Очевидец на мелето вчера разказа пред Lupa.bg, че преди да започнат да трошат бар "Бесо", мутрите изпили около 2 бутилки уиски там. Те обаче търсели умишлена конфронтация със сервитьорите, бармана и управителя на заведението. "Направи ми впечатление, че агресорите се познаваха със собственика, който отсъстваше, както и с управителя. Преди да почнат да трошат, обявиха, че сметката им е била надписана", разказва свидетелят на екшъна, разиграл се вчера около 18 часа привечер.