Бомбеният терор застигна 15 училища в Добрич

Общество
15:42 - 29 Март 2023
1347
Бомбеният терор застигна 15 училища в Добрич

До днес на обяд заплашителни имейли за бомби, които според прокуратурата са тероризъм, са получили 15 учебни заведения в Добрич, съобщават от Областна администрация. Към момента училища извън областния център не са били заплашвани.

По информация на Светлана Василева – началник на Регионалното управление на образованието, всички директори спазват инструкциите за действия в такива ситуации – уведомяват служителите на полицията и гарантират безопасността на децата и педагозите.

В разговор с областния управител Здравко Здравков директорът на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи ст. комисар Цветан Пировски е уверил, че във всяко едно учебно заведение се извършва проверка, гласи съобщението. Когато няма установена заплаха, по решение на директора на училището учебният процес се възстановява.

Вчера и днес десетки училища в София, Варна, Бургас, Плевен, Ямбол, Сливен получиха заплахи за поставени взривни устройства на тяхна територия. Водещата версия за заплашителните мейли е, че става въпрос за хибридни атаки, свързани с Русия, според служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.