Боре Кьосев: Сашо Попов и Владо Николов лъжат!

Те имат други идеи, различни от онези, които обявиха на пресконференция, твърди вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол

Топ
22:51 - 19 Ноември 2019
5846
Боре Кьосев: Сашо Попов и Владо Николов лъжат!

Задкулисни игри от страна на инициативния комитет за промяна в управлението. Това заяви вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев в предаването „Златният гейм”, като допълни, че представителите на т.нар. опозиция, които искат свалянето на Данчо Лазаров, имат идеята да сложат спонсори-чужденци в Управителния съвет.

Боре Кьосев обвини Сашо Попов и Владо Николов, че имат други идеи, различни от онези, които обявиха на пресконференция през изминалата седмица. Според него, представителите на Левски и ЦСКА искат да се домогнат и до зала „Христо Ботев”.

Самият той обаче не изключи възможността, чрез преговори да се стигне дори до самостоятелно оттегляне на Данчо Лазаров от президентския пост.

"Не стана ясно какви са точно изискванията на инициативния комитет, защото това са членове на УС и преди няколко дни гласуваха да има промени в устава и членовете. УС се бил изчерпил, а на масата на пресконференцията има хора, които са членове на УС. Ние, членовете на УС, сме във фаза, в която можем да дадем много”, сподели Боре Кьосев.

„Любомир Ганев съзря заговор, че управителното тяло ще го изхвърли от ръководството. Любо Ганев е едно лице, което винаги ще има място в ръководството на волейбола. Той го доказа с това, че Данчо Лазаров му даде пълните права да организира Световното първенство, а то беше отчетено като по-добре организирано дори от Италия. Това Общо събрание не беше насочено към Любо Ганев, а че има в УС членове, които не са активни в дейността на федерацията. Навремето са били дейни, но сега не са. Ние не взимаме пари, ние сме там, заради идеята. Смятам, че той е леко подведен, че ще бъде изгонен от УС. При следващо събрание той по право може да се кандидатира за президент, в това не виждам нищо лошо, да се иска промяна в идеите за ръководството.”

„Смятам, че Владо Николов, който е основен двигател в тази организация, мисли да сложи хора-чужденци в ръководството на федерацията. Спонсорите на Владо Николов и на Марица Пловдив са били на тайно съвещание в къщата на Любо Ганев. Какво правят те там? Спонсорите? Тези хора няма така да си дадат парите, явно има нещо по-тежко, очаквам, че на това извънредно УС, ще има промени във федерацията, ще излязат на преден план хора, които хал хабер си нямат от волейбол.”