Борис Бонев вдигна мерника на паркинги в центъра на София

АПИ, НАП и НСО ползват огромни площи за колите си

Политика
14:12 - 08 Ноември 2019
2690
Борис Бонев вдигна мерника на паркинги в центъра на София

Новоизбраният общински съветник от гражданската инициатива "Спаси София" Борис Бонев вдигна мерника на паркингите в столицата, обособени и ползвани незаконно от редица държавни институции на ключови места в центъра.

"Знакови места в София от години са превърнати в служебни паркинги на различни институции. Такъв е и тротоарът пред Агенция пътна инфраструктура на пл. Македония. Освен незаконен, наличието на паркинг там изпраща лош сигнал относно приоритетите на Общината", пишат от "Спаси София". 

Те предлагат такива площи да се освободят и да се ползват от пешеходци. С малки и евтини намеси като смяна на настилката, засаждане на няколко дървета и поставяне на пейки, пространството може да се превърне в малък оазис за почивка и срещи. Пространствата в центъра са прекалено ценни, за да бъдат окупирани от коли и да са без никаква обществена функция и полза, пишат хората на Бонев. 

В най-кратки срокове, но вече и с правомощията ни в общинския съвет, ще предложим премахване на незаконните места за паркиране по тротоарите, като ще започнем с тези на институциите. Идейни проекти могат да бъдат направени и от студенти по архитектура, с което ще включим младите таланати в трансформацията на София в по-красив и удобен град. Столицата ни разполага с десетки пространства, нуждаещи се от преосмисляне и евтини ремонти, които значително ще подобрят визията на града ни, добавят от екипа на Бонев. 

С такива паркинги разполагат и НАП, и НСО.