Борис Джонсън е преместен в интензивното

Актуални новини
22:35 - 06 Април 2020 (обновена)
5855
Борис Джонсън е преместен в интензивното

Британският премиер Борис Джонсън е преместен в интензивното отделение на болница "Сейнт Томас" в Лондон, след като състоянието му се е влошило, съобщи Ройтерс. Това се е случило около 19:00 часа тази вечер. Мярката е превантивна, в случай, че има необходимост британският премиер да бъде поставен на апаратно дишане.

Джонсън е в съзнание, помолил е външния министър Доминик Рааб да го замества, предаде "Дейли мейл". Рааб се е съгласил да поеме отговорността за правителството за ситуацията с коронавируса, но това не означава, че е временен министър-председател.

Последната публична изява на Джонсън бе в петък - 3 април. Тогава той публикува видео в туитър, че все още има висока температура и изглеждаше видимо изтощен.

В изявление на "Даунинг стрийт" 10 се казва: "Този следобяд, състоянието на премиера се е влошило и по съвет на медицинския му екип, е бил преместен в интензивното отделение на болницата". 

„Борис Джонсън получава отлични грижи и благодари на всички медицински служители за тяхната упорита работа и всеотдайност", коментира говорителят на министър-председателя.

Джонсън беше хоспитализиран снощи, за да му бъдат направени допълнителни изследвания във връзка със заразяването му с коронавируса. "По препоръка на своя лекар министър-председателят тази вечер бе хоспитализиран, за да му бъдат направени изследвания. Това се прави като предохранителна мярка, тъй като ппремиерът продължава да има упорити симптоми на коронавируса вече десет дни, след като дадената от него проба за коронавирус се оказа положителна", заявиха снощи от "Даунинг стрийт".

На 27 март 55-годишният британският премиер стана първият лидер на голяма световна сила, дал положителна проба за коронавирус. След това той остана под карантина в апартамент на "Даунинг стрийт", а в петък съобщи, че продължава да има висока температура.