Борисов: Ако не изберем председател на НС, идва конституционна криза

Христо за втори път дезертира и ме оставя да се оправям в кашата, разгневи се лидерът на ГЕРБ

Новини
10:30 - 20 Юни 2024
2984
Борисов: Ако не изберем председател на НС, идва конституционна криза

"Призовавам всички да бъдат отговорни. Защото ако не бъде избран председател на НС ще настъпи конституционна криза. И дори няма да можем да отидем на избори. Толкова е сериозно положението". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

„Съжалявам, че за втори път Христо Иванов ми прави този номер - вкарваме промени в Конституцията и след той дезертира и ме оставя тук да се оправям в кашата. Нито е честно, нито е почтено да се скриеш в такъв момент. Сега с кой , ако не с ПП и ДБ можем да изберем председател. Логично е. Имаме преговорен екип. Водим разговори”, заяви Борисов.

ПП вместо да подпомогнат процеса да не влизаме в криза... остана в опозиция гласуването, Кирил Петков се  нарече опозиция градивна, която ще подпомага евроатлантическата позиция на страната, ядоса се лидерът на ГЕРБ.

Г-н Петков явно знае каква е технологията. Аз не я знам, затова не съм се срещал нито със Слави, нито с Тошко, нито с когото и да било. Той предопредели вчера каква би била технологията, в каквато явно е участвал, атакува Борисов.

"Вчера той се нареди, заедно с БСП, с "Възраждане", с "Величие", гласувайки срещу евроатлантическата ни ориентация", коментира още той.

По думите на Борисов, без председател на парламента не може да текат преговори. 

"Как да отида и да обясня на тези, които гласуваха - половин милион за ГЕРБ, че се отказвам пак от всичко, за да дойде Ники или Пепи, или който и да било", посочи още Борисов.