Борисов: Да отървем народа от измишльотината " зелен сертификат"

Изпуснахте пандемията, хората се изпоразболяха и измряха, разгневи се експремиерът

Новини
16:01 - 29 Януари 2022
7871
Борисов: Да отървем народа от измишльотината "зелен сертификат"

Пълна отмяна на зеления сертификат поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на визитата си в Стара Загора по време на среща с актива на партията, с работодатели и представители на бизнеса в града. 

„След като зеленият сертификат не важи за НС, не важи за министерствата и институциите. Издевателстват срещу ресторантьори, тормозят населението, което иска да се весели. Незабавно отменете заповедта с тези мерки. Вие пуснахте пандемията безконтролно, хората измряха и се изпоразболяха. Дайте да отървем българския народ от тази измишльотина наречена „зелен сертификат", обясни Борисов.

Спор провали първото заседание на работната група за зеления сертификат

По думите му положението е такова, че вече трудно може да се възстановим. „Сега като отидат още 7 млрд. лв. нов дълг, после, който и да дойде ще трябва да затегне колана. Длъжни сме като опозиция да предупредим и за глупостите и лъжите, че ние сме били виновни. 12 години при нас токът беше по-евтин от цяла Европа", припомни Борисов.

"Готвят се пак да излъжат хората. Вижте какво казва самият Радев - че за мащабите на корупцията в България можем да съдим по срива на чуждестранните инвестиции. Абсолютно съм съгласен. Само преди няколко дни излиза БНБ със свой доклад - че преките чужди инвестиции в страната са намалели с над 1 млрд. евро, или са с 47 % по-малко от същия период през предишната година. Или както казва Радев - при 50 % намалели инвестиции, значи корупцията се е увеличила с 50 %”, заключи лидерът на ГЕРБ.