Борисов: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ (НА ЖИВО)

Благодаря на ИТН и ДПС, че разбраха и се ангажираха с правителство, но не на всяка цена - заяви лидерът на ГЕРБ

Новини
18:19 - 22 Май 2023
4931
Борисов: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ (НА ЖИВО)

"Благодарение на Мария Габриел и прекрасните преговори, които направи, се сдобихме със 116 депутати. Благодаря на ИТН и ДПС, че разбраха и се ангажираха с правителство, но не на всяка цена. Пет ангели да слязат от небето и от 116 да станат 121, отсега мога да ви напиша заглавието - купиха, уйдурма, продадоха се. Нещо, от което ние сме се отрекли" - заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изявление в централата на партията.

"Затова последните няколко дни проведохме активно срещи с лидерите на ПП и ДБ. С тях почнахме отзад напред. Те са 64 депутати и не могат да направят правителство, ние със 116 също не можем. Следват нови избори и дори и да се приеме някакъв бюджет, не може да има някаква тежест", уточни той.

"Разбрахме, че ППДБ не могат да направят с нас нищо с първия мандат, защото са поели ангажимент към техните избиратели. Не че ние не сме, но целта на всичко това е България и нейната геополитическа ориентация. Гледах вчера какво направиха със сградата на Европейската комисия в България, а не хвърляха боя по руското посолство - Русия е агресорът", коментира Борисов и припомни, че България е получила 85 милиарда евро от ЕС и чака още милиарди по Плана за възстановяване.

"Трудно ще е, защото всеки от нас носи огромни тежести. И аз искам до всеки наш избирател да стигне това: единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ. Принадлежеше на нас, но егото на Мария Габриел по-важно ли е? Поне половин година сме се разбрали твърдо с колегите, за да се приеме бюджета и придвижи Планът за възстановяване. Има време кога да се скараме. Много трудно решение, и за тях и за нас", обяви Бойко Борисов.

"И на 5% да паднем, ще сме една истинска центриска европейска партия. Каквото и да загубим...", добави той.

"Нямаме с ПП и ДБ нито една тема, по която да се разминаваме. Благодаря и на Христо Иванов, че днес направи среща с ДПС за конституционно мнозинство. И заедно можем да променим Конституцията. Включително това. Другото е само лошо", каза още лидерът на ГЕРБ.