Борисов: Избраха ни въпреки "Апартаментгейт" и 50-те лева на челото на Камбитов

Премиерът доволен от резултатите от балотажите, призова всички да се хващат на работа

Политика
21:50 - 03 Ноември 2019
4921
Борисов: Избраха ни въпреки "Апартаментгейт" и 50-те лева на челото на Камбитов

"Благодаря на Господ и на народа, че пак ни дадоха доверие хората след "Апартаментгейт" или след Камбитов с петдесетица на челото. Хората наказаха тези, които са се държали неприлично, но гласуваха доверие на партията". Такъв е анализът на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след балотажите в страната. 

"Въпреки че ГЕРБ е в управление много години, огромен брой избиратели отново ни дадоха своето доверие. След БСП управление, червените имат нула кметове, сочат анализите", разкри той. И добави - "Върнахме се към нормалността, все пак не е нормално една партия да спечели всички градове. А и с шарените общински съвети ще имаме възможност да споделим отговорността", анализира той. 

"Бях нервен заради журналистите, които ме питаха дали агитирам. Не виждам за какво трябва да се правят такива коментари", каза Бойко Борисов. И посъветва водещите на телевизионните студия да не канят повече анализатори като Кольо Колев и Андрей Райчев, които вещаели загуба за ГЕРБ. 

"В Русе, Ямбол и Благоевград купили ли са гласове? Печелят ли БСП, все е честно, а печели ли ГЕРБ - не", добави Борисов. Но и разкри, че е категорично против независимите кандидатури заради размитата отговорност. 

Лидерът на ГЕРБ се надява всички от утре да започнат работа, защото мераклии за действия имало малко. Борисов подчерта, че отстъпление няма. "Разбирам ги, взели са пари - социолози, политолози, да мънкат нещо там", каза той. И подчерта, че там, където ГЕРБ не е спечелила кметските столове, е първа политическа сила в общинските съвети. 

Попитан дали би дал пост на Мая Манолова в София, Борисов отсече: "Вече съм давал. След всичко изговорено...". 

И напомни, че в Русе партията е загубила, защото е готвела друг кандидат, но той се оказал без няколко дни уседналост. Разкри и че е знаел, че Георги Икономов в Банско ще загуби и че ще спечели кандидатът на БСП. "Не можеш навсякъде да спечелиш. Но е по-добре за партията да се изчисти, да се обнови. Виждате синьо-червената мъгла за малко пак щеше да управлява в София", коментира още Борисов.