Борисов: Народът успя да изгони мутрите от парламента

Политика
22:17 - 14 Ноември 2021
5381
Борисов: Народът успя да изгони мутрите от парламента

"Ниската избирателна активност показа тоталното несправяне с провеждането на изборите от този кабинет. Нямаше место, където да не дефектират машини, да няма проблеми", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след exit poll данните.

Той посочи и с какво ще се запомнят тези избори: „В световната история ще влезе как възрастна жена я гони полицията и тя яде бюлетината. Дотам докараха българския народ тези”, добави още Борисов.

„Ако забелязвате, сценарият от предишните избори се повтори, всички социологически агенции даваха преднина на ГЕРБ, в последния момент започна тази преднина да се стопява. Преди за ИТН, сега за „Продължаваме Промяната”, каза още той.

„Това, което имаме, ни отрежда, че сме първа политическа сила. Възторгът, в който изпадат колеги от класирането си - моят прочит е друг. Народът успя да изгони мутрите от парламента, вместо да идат - те си тръгнаха”, допълни Борисов.

Тома Биков допълни, че Кирил Петков е знаел още на 4 април, че ще бъде министър и затова е бил посъветван да отиде при нотариус и да заяви, че се отказва от канадското си гражданство.