Борисов: Няма да съм аз кандидатът за премиер на ГЕРБ

Политика
11:06 - 14 Април 2021
5652
Борисов: Няма да съм аз кандидатът за премиер на ГЕРБ

По-подготвен от мен няма. Но няма да съм аз кандидатът на ГЕРБ за премиер. Ще предложа друг министър-председател с европейска и натовска насоченост. Това няма да е Томислав Дончев, не, че не го заслужава. Новината разкри лично премиерът Бойко Борисов от Велико Търново. 

"Благодаря сърдечно на президента за поздравлението за победата. Не е редно и аз като Радев да тръгна да разделям нацията на две. Народът се произнесе и за чекмеджета, и за чанти, и за всичките им лъжи. Страх ме е само от Господ, не от служебно правителство", отсече Борисов. 

Според него, ако се стигне до служебен кабинет, това ще означава, че партиите не са проявили отговорност и мъдрост. "Нямат право да дезертират, защото това са десетки милиони за нови избори", предупреди премиерът. Той коментира мълчанието на лидера на Има такъв народ Слави Трифонов като "проявен стил". И напомни, че десетилетия той е говорил срещу ГЕРБ и лично срещу него в праймтайма на Би Ти Ви. "Трябва да си поеме отговорността", каза още министър-председателят. 

"Винаги съм считал, че обединението прави силата - заедно, дори с опонентите, особено по време на пандемия, на такава криза. Виждате, че нови ваксини, за които сме предплатили, излизат непрекъснато за тях какви ли не лоши информации, които плашат хората. В момента подписваме договори за ваксини за 2022-23 година, говори, че тази пандемия ще се трансформира, няма да изчезне", добави Борисов.

От старите министри ще останат достатъчно, ще има и нови. Когато дойде времето, ще ви кажа, ще ги видите, уточни той.  На въпроса дали води разговори с други политически сили, лидерът на ГЕРБ заяви, че вярвам в максимата, че нищо не е договорено, ако всичко не е договорено. "Затова и в Белгия карат по 2 години без кабинет", сравни той ситуацията. 

Борисов отново призна, че местните лидери на ГЕРБ в Бургас, София и Стара Загора не са се справили добре с изборите. "Не съм снел доверието си нито от Фандъкова, нито от Николов, но на Изпълнителната комисия ще трябва да си поговорим", предупреди той. И заяви, че фактът е, че там, където местните избори са били загубени от ГЕРБ и са били наложени промени, сега партията показала успех. "БСП и ИТН имат по-малко избиратели от ГЕРБ заедно там", добави Борисов.