Борисов: Няма по-добро място от България за завод на "Фолскваген"

Икономика
08:47 - 07 Август 2019
2728
Борисов: Няма по-добро място от България за завод на "Фолскваген"

"България е по-добро местоположение за завод от всяка друга страна в региона по отношение на инвестиционния риск", е заявил премиерът Бойко Борисов в писмено изявление пред влиятелния икономически всекидневник "Ханделсблатт" по повод избора на "Фолксваген" къде да построи новата си производствена мощност. 

Министър-председателят е убеден, че бъдеща инвестиция на компанията в България ще бъде положителна за цяла Източна Европа. "Това ще доведе до синергии за всички страни в региона", казва той.

Премиерът изброява като ключови предимства на страната си според него конкурентната данъчна система, удобните за бизнеса регулации и държавна помощ, съчетани с добри транспортни връзки и ниски разходи за труд.

Борисов обещава да изчерпа всички възможности за субсидии – в полза на концерна. "Българското правителство предложи на "Фолксваген" максималната допустима държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е определено от Европейската комисия за региона", твърди Борисов.

От около година концернът се опитва да вземе решение за изграждането на новия си автомобилен завод.