Борисов представя кабинета на ГЕРБ (НА ЖИВО)

Политика
11:08 - 20 Април 2021
11269
Борисов представя кабинета на ГЕРБ (НА ЖИВО)

За нас българският избирател го поставяме на първо място. Това каза Бойко Борисов от болницата, където снощи беше приет за травма на коляното. В момента той представя предстоящите министри на импровизиран брифинг. 

"Българските избиратели искаха аз да съм премиер - не се кандидатирах за премиер, само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. В момента има огромно управляващо мнозинство. Партията единодушно застава зад Даниел Митов за премиер.

Вицепремиер и министър на отбраната предлагаме Румен Христов, съобщи Борисов. Министър на туризма - Любен Дилов-син. 

Премиерът в оставка подчерта, че Томислав Дончев е безспорно най-големият капацитет по еврофондовете.

За регионален министър той предлага Сашо Иванов, а за министър на правосъдието - Десислава Ахладова. 

Премиерът в оставка пак призова да не се спекулира с Плана за възстановяване и припомни, че в неделя са го представили пред медиите. Борисов каза, че август е бил най-полезният месец за него. "Всяко зло за добро, те ни направиха по-силни".

Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Деница Сачева, Десилава Ахладова, Десилава Танева, Красен Кралев отново са предложени за министри. Илияна Василева е предложение за екологията. Делян Добрев се завръща като министър - на енергетиката. 

Жечо Станков той предлага за министър на икономиката.

За министър на здравеопазването е предложен досегашният - проф. Костадин Ангелов. Росен Желязков е номинацията за министър на транспорта, а Красимир Вълчев е предложението за просветен министър. 

Борисов призова министрите си да се обадят на опонентите и да се опитат да разговарят с тях. Той обаче подозира, че в крайна сметка обаче ще се стигне до служебен кабинет.