Борисов: При лошия Бойко токът беше 70 лева за мгвт/ч, при Радев - 570

Не мога да поема колко малоумни са тези хора в момента, отсече експремиерът и намекна за различен от обявения товар на потъналия кораб

Политика
11:08 - 12 Октомври 2021 (обновена)
2286
Борисов: При лошия Бойко токът беше 70 лева за мгвт/ч, при Радев - 570

Експремиерът Бойко Борисов нарече "малоумни" представителите на служебния кабинет заради инфлацията и цените на борсата за електроенергия за над 570 лева на мегаватчас. "При лошия Бойко токът беше 70 лева за мегаватчас", обяви той на среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров. Бившият премиер обясни, че преди седмица се обзаложил с Радев, че до Нова година токът ще стане 500 лева, но това се е случило още днес.  

Той нарече актуализацията на бюджета - местене на пари от единия в другия джоб. "Потъват кораби, тровят рибата", добави той. "Не мога да поема колко малоумни са тези хора в момента", отсече експремиерът. 

"В Столипиново да бяхме пуснали кран, щяхме да сме изтеглили кораба. 30 дни стоят и го гледат как потъва. Коя държава би го допуснала? Ама май не се знае и какъв е товарът, а? Защото пътят на Копринката през село Труд, нали знаете", намекна той с намек към президентския съветник Николай Копринков. 

"Цената на газа го изпуснаха. Борисов беше лош. Но дали е в Кремъл, или във Вашингтон, тръбите бяха пълни с газ", каза още Борисов. 

"За съжаление, днес 157 души починали от коронавирус. Никакви мерки, нищо! Свършват чувалите", добави лидерът на ГЕРБ, коментирайки последните данни за разпространение на заразата. 

Виновни сме за кораба, за цените, за газта... Радев е невинен за всичко. Все едно 5 години е бил нищо", каза още Борисов. 

„Паникьосани са. Онзи ден, като им дадох пример откъде върви контрабандата, за Пътя на Копринката, сега са в шах какво знаем. Панически им носят пари надолу-нагоре. Толкова пари има в този път, че могат да направят 3 стадиона. Радев не знае на кой свят е, дали не знаем повече за парата, която тече там.

Ще видим дали няма да има след време отбор от Шампионска лига там. Нямам против селото, но просто да си знаете”, закани се лидерът на ГЕРБ.