Борисов: Радев, откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? (НА ЖИВО)

Новини
16:26 - 06 Септември 2021
6245
Борисов: Радев, откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? (НА ЖИВО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отвърна на президента Руменп Радев, който по-рано заяви, че единствените думи на експремиера, които ще имат значение, ще са тези пред следващия главен прокурор. Борисов се срещна с младежи от партията в Пловдив, след като заедно поднесоха цветя на паметника отбелязващ днешния празник на съединението на България.

"Толкова много неща мога да му кажа на новия главен прокурор за Радев и неговите приближени", отсече  Борисов по повод коментарите на президента. 

"Съединението, Радев, не е само да гледаш твоите хора, а всички други да са лоши. Трябва да умееш да говориш и с опонентите. Няма да оставям вече ненаказана лъжа".

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна срещата си с младежитете. "Вместо днес да си кажем "Добре, било каквото било. Той отива в Раковски и казва как вижда съдебната система. Ами в телефоните на неговите съветници седяха съдебни решения преди да бъдат обявени", посочи лидерът на ГЕРБ.

И попита Радев откъде знае кой ще е следващият главен прокурор. По-рано днес президентът обяви в Раковски, че думите на Борисов ще имат значение единствено пред следващия обвинител номер едно.

"Ами ако той попита за торбичките на Пламен Узунов от Пловдив, както и на Копринков (Николай Копринков е другият съветник на президента - б.р.). Радев отсега знае какви задачи ще даде на новия главен прокурор. Не ме е страх. Толкова неща мога да кажа на бъдещия обвинител за хората на Радев", заяви Борисов.

Той недоумява защо президентът днес не е отговорил на въпроса за големия скандал, в който Тошко Йорданов обяви, че Татяна Дончева е искала да купува техни депутати срещу половин милион лева. "Зам.-председател на парламента предлага по половин милион за депутат", посочи лидерът на ГЕРБ.

Най-големият и невиждан скандал в историята на българския парламент нарече Борисов новината, която обяви зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов, че зам.-председателката на парламента Татяна Дончева е предлагала по половин милион, за да разцепи групата от депутати на Салви Трифонов.

Убиха ваксинационния план. Надявам се, че няма да затварят бизнеси без да ги обезпечават. Ние затаваряхме, защото светът не знаеше какво става. Нямаше лекарства, нямаше и ваксини. Тогава затворихме, но давахме пари за целия бизнес, както и за свободните професии, по 5, по 6 млн. лв., каза оюе Борисов и заподозря, че всички действия на служебния кабинет са, за да се формира партия около президента Радев.

Кажете ми една сфера, в която нещо хубаво да се е случило по време на едноличната дикатура на Радев, призова той събралите се в залата и посочи, че стрителството изцяло е замряло в последните месеци.

Борисов обвини Христо Иванов, че в последните месеци от управлението на ГЕРБ е исал документи за "Лукойл", а в последните седмици горивата са скочили многократно и липсват същите действия на съпредседателя на ДБ.