Борисов съветва ДПС : Да си запишат в устава "никога коалиция с БСП"

Политика
10:59 - 14 Февруари 2021
4559
Борисов съветва ДПС: Да си запишат в устава "никога коалиция с БСП"

Аз, ако бях на мястото на ДПС, щях да запиша в устава "никога коалиция с комунистите и тяхната производна". Така премиерът Бойко Борисов коментира предизборно поредния си тур из страната - този път в Лудогорието. Министър-председателят инспектира реставрацията на джамия в Разград.

А на обиколката той събра част от кабинета - зам.-регионалния министър Николай Нанков, здравния - проф. Костадин Ангелов и финансовия Кирил Ананиев. 

"Правим и с еднакъв аршин и за християни, и за мюсюлмани. Работа, работа, ще ви покажа каква е била гората, а какво е сега", добави Борисов. 

По едно и също време в Разград се изгражда църквата "Свети Цар Борис-Михаил Покръстител" и се реставрира джамията "Макбул Ибрахим паша“. Винаги сме подкрепяли всички вероизповедания. Така се постига етническа толерантност. Това е и гаранцията, че "Възродителният процес" никога няма да се повтори.

Хората тук обаче още помнят мрачните събития. Нека го помнят и коалиционните партньори от БСП и ДПС, добави Борисов. 

Не сме спирали да помагаме на област Разград през целия си управленски мандат, включително и на населените места, където кметовете не са от ГЕРБ. Инвестирали сме близо 80 млн. лв. в пътищата от републиканската мрежа. Над 5 млн. лв. са изплатени по линия на социално-икономически мерки, като с това са съхранени близо 2 хил. работни места.