Борисов съжали Радев: Корнелия Нинова, Мая Манолова и Елена Йончева го ошашавиха (СНИМКИ)

Политика
14:47 - 03 Ноември 2019 (обновена)
7155
Борисов съжали Радев: Корнелия Нинова, Мая Манолова и Елена Йончева го ошашавиха (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов гласува на втория тур на кметските избори около 14,30 ч. в училището в родната си Банкя и след това коментира както днешните думи на президента Румен Радев, така и разговора си с френския лидер Еманюел Макрон.

Само когато той победи тогава явно са били честни изборите, контрира лидерът на ГЕРБ. По-рано днес Румен Радев изрази притесния относно честността на вота.

"Един мъж, обграден от Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяана Дончева, Весела Колева, Елена Йончева... Те го ошашавиха. Не му завиждам. То е чудо около него", заяви Бойко Борисов.


Премиерът каза, че е пуснал своя глас за това София да расте все по-хубава и по-хубава."Кремиковци бълваше дим във всички цветове на дъгата и благодарение на нашата политическа вола вече го няма. Това което сме направили за чистотата на въздуха е много", допълни Борисов.

"За мен в София изборите приключиха миналата седмица - ГЕРБ би с разлика. Пожелавам на моите колеги на балотаж да се представят добре. Хубаво е да говориш за върховенството на закона и да го нарушаваш", каза Борисов.


На вметката на журналист как ще коментира обвиненията, че агитира в деня на вота премиерът обяви: "Аз съм лидер на партията, участваща в изборите" и попита Румен Радев на коя партия е шеф, че да се меси така в партийните дела. А след това Борисов се разсърди и каза, че след като думите му днес се приемат за предизборна агитация той повече няма да говори до края на изборния ден. "Аз съм застанал с уважение пред вас и ми казвате, че съм застанал, за да агитирам, гледайте си работата. Ще се научите да се държите добре", ядоса се министър-председателят.

След това премина през двора на училището и се снима с всички деца и възрастни, които пожелаха да се щракнат с него, като даваше и наставления на малчуганите.

На няколко пъти журналистите се опитаха да го спрат и да го попитат за повече подробности за разговора му с Еманюел Макрон, но Борисов ядосано отсече, че няма да говори, след като се смята, че агитира. Накрая обаче все пак се спря отново пред чакащите го медии и обясни какво са си говорили с френския президент.


Думите на Макрон, казани пред френско дясно издание, че предпочита хора, идващи от Гвинея или от Кот Д'Ивоар, които са тук и вършат работа, отколкото българи или украинци с техните нелегални канали, предизвика вчера вълна от недоволство.

"Проблемът с думите на френския президент Еманюел Макрон е изчистен", каза все пак Борисов. "Както ние говорим, че в някои френски квартали се влиза само с жандармерия и за марсилската мафия, така и в Европа има зони, в които има български престъпни групи", обясни премиерът. Той очаквал Макрон да се издължи за обидата към България с подкрепа за чакалнята на еврозоната и Шенген.